TO DZISIAJ 馃グ

28 osób z umiarkowanym i znacznym stopniem niepe艂nosprawno艣ci otrzyma艂o zatrudnienie w Zak艂adzie Aktywno艣ci Zawodowej w G艂adyszowie. 鉂わ笍馃檹馃徎

12 grudnia 2019 r. zapisze si臋 z pewno艣ci膮 w historii naszego Powiatu, ale tak偶e w historii Fundacji „ILIOS” S艂o艅ce Szcz臋艣cia w G艂adyszowie. W tym dniu, w otoczeniu przedstawicieli w艂adz samorz膮dowych, zaproszonych go艣ci oraz ca艂ej spo艂eczno艣ci Fundacji i O艣rodka ELEOS dokona艂o si臋 uroczyste otwarcie Zak艂adu Aktywno艣ci Zawodowej „ILIOS” S艂o艅ce Szcz臋艣cia. Dyrektor Ma艂opolskiego Oddzia艂u PFRON – Pani Marta Mordarska przekaza艂a gratulacje na r臋ce Pani Katarzyny Bara艅czuk, Cz艂onka Fundacji, za艣 nowym pracownikom ZAZ-u 偶yczy艂a sukcesów zawodowych. W spotkaniu wzi臋li tak偶e udzia艂 Pani Starosta Maria Guba艂a, Radna Województwa Ma艂opolskiego – Pani Jadwiga Wójtowicz, Wójt Gminy U艣cie Gorlickie – Pan Zbigniew Ludwin, wójtowie gmin o艣ciennych, przedstawiciele Urz臋du Marsza艂kowskiego w Krakowie – Pan Rados艂aw Grochal oraz Pan Wojciech Dubiel oraz Dyrektor PCPR w Gorlicach - Pani Romana Gajdek.
Jak podkre艣lali zaproszeni go艣cie, utworzenie ZAZ w G艂adyszowie to szansa na rozwój lokalnego rynku pracy dla osób niepe艂nosprawnych w stopniu znacznym i umiarkowanym, które b臋d膮 mog艂y jeszcze bardziej zaktywizowa膰 si臋 spo艂ecznie i – przede wszystkim – zawodowo.
Uroczyste otwarcie ZAZ-u u艣wietni艂o wspólne spotkanie przed艣wi膮teczne , które odby艂o si臋 w Gospoda Magurska. Udzia艂 wzi臋li nie tylko pracownicy Zak艂adu, ale tak偶e uczestnicy WTZ i seniorzy z O艣rodka Wsparcia dla Osób Niesamodzielnych, dzia艂aj膮cych pod skrzyd艂ami O艣rodka ELEOS. Wszyscy wzajemnie sk艂adali sobie 偶yczenia, po艂amali si臋 op艂atkiem i przy akompaniamencie akordeonu 艣piewali kol臋dy.
Serdecznie dzi臋kujemy wszystkim przyby艂ym go艣ciom, a przede wszystkim w艂a艣cicielom Gospoda Magurska za zorganizowanie pi臋knego przyj臋cia, w którym wszyscy mogli poczu膰 艣wi膮teczny nastrój, oraz skosztowanie pysznych i wigilijnych potraw.

Media o nas