To idealny czas na relaks oraz wypoczynek w pięknej, skąpanej słońcem Grecji.

Piaszczyste plaże, błękitne morze oraz piękne słońce, to tylko cząstka tego, co czeka na Was w Grecji, na Riwierze Olimpijskiej.

Przedstawiamy Państwu ofertę wyjazdów rekreacyjno-szkoleniowych dla osób niepełnosprawnych z Polski do Grecji w miesiącach od maja do października 2021/2022. Nasza oferta powstała na bazie współpracy Fundacji "ILIOS'' Słońce Szczęścia z zaufanym greckim kooperatorem ''White blue tour service". Obiekt przedstawiony w ofercie jest przystosowany do przyjęcia osób o różnym zakresie niepełnosprawności i spełnia wszystkie normy bezpieczeństwa oraz ułatwień w zakresie niepełnosprawności fizycznej.

Nasza oferta

Hotel Anais 3*

Hotel ''Anais'' położony jest obok miejscowości Katerini u podnóża masywu olimpijskiego, miejsca znanego z mitologii greckiej, siedziby dwunastu antycznych bogów greckich. Położony jest zaledwie 40 metrów od linii brzegowej Morza Egejskiego, oddzielonej od hotelu cudowną plażą ''Korinos Beach'', na której można zrelaksować się w promieniach południowego słońca, popijając szklankę świeżo wyciśniętego soku z soczystych greckich pomarańczy.

Pokoje

Pokoje w hotelu urządzone są w nowoczesnym stylu, w przyjemnych jasnych, pastelowych kolorach. Każdy posiada własną łazienkę, suszarkę, lodówkę, klimatyzację, telewizję kablową, bezprzewodowy internet oraz balkon z widokiem na morze, górę Olimp lub ogród hotelowy.

Udogodnienia

Hotel Anais oferuje basen kąpielowy oraz basen dla najmłodszych. Hotel jest w pełni przystosowany dla osób z niesprawnościami fizycznymi, wyposażony w rampy dla wózków inwalidzkich oraz poręczami w toaletach ułatwiającymi poruszanie się osobom niepełnosprawnym.

Udogodnienia

Hotel posiada również przestronną restaurację do dyspozycji gości, w której codziennie serwowane są smaczne śniadania i obiadokolacje wliczone w cenę pobytu.

Program wyjazdu

DZIEŃ 1

• 8:00 Zbiórka i wyjazd z Gorlic na Słowację.
  • Całodniowy przejazd w kierunku Serbii, nocleg w miejscowości Nisz.

DZIEŃ 2

• Wyjazd o godz. 8:00 w kierunku Macedonii Północnej.
  • Przyjazd w godzinach wieczornych do Grecji.
  • Nocleg w miejscu docelowym- hotel "Anais".

DZIEŃ 3

• Śniadanie o godz. 10:00.
  • Spotkanie organizacyjne. Omówienie zakresu i celu pobytu.
  • Czas wolny na odpoczynek nad morzem.

DZIEŃ 4

• Śniadanie o godz. 10:00.
  • Spotkanie organizacyjne.
  • Wizyta w szkole dla niepełnosprawnych, spotkanie z opiekunami.
  • Czas wolny nad morzem.

DZIEŃ 5

• 10:00 śniadanie.
  • Wyjazd do starożytnego miasta Dion, założonego w V wieku p.n.e. przez króla Archelaosa. Jedno z pierwszych sanktuariów bogini Demeter. W IV wieku p.n.e. ojciec Aleksandra Wielkiego, Filip II świętował w Dion wygraną bitwę z kolonią Olintu, a Aleksander Wielki przed kampanią wojenną przeciwko Persji składał tam ofiarę dla boga Zeusa.
  • Powrót do hotelu, czas wolny.
  • 19:30 obiadokolacja.

DZIEŃ 6

• 10:00 śniadanie.
  • Czas wolny.
  • Odpoczynek nad morzem.

DZIEŃ 7

• 7:00 wyjazd z hotelu, śniadanie- suchy prowiant na drogę. Wyjazd w kierunku granicy z Macedonią Północną.
  • Nocleg w miejscowości Nisz w Serbii.

DZIEŃ 8

• 7:00 wyjazd w kierunku granicy z Polską.
  • Przyjazd do Gorlic w godzinach wieczornych.

507-414-153

gsitsevski@gmail.com