Działalność rolno - hodowlana z pasieką i mini ZOO

Czym się zajmujemy?

W tym dziale prowadzimy mini ZOO w Zdyni oraz wyrabiamy świece ze 100% wosku pszczelego, ule, ramki wielkopolskie do uli i różnorodny sprzęt pszczelarski.

Mini ZOO w Zdyni, wśród gór Beskidu Niskiego

Nasze mini ZOO położone jest wśród pięknych gór i krajobrazów Beskidu Niskiego. To nie tylko idealne miejsce na rodzinny wyjazd, ale także czas odpoczynku i relaksu na łonie natury. Na terenie zwierzyńca każdy znajdzie miejsce dla siebie- wśród drzew i lasów, zwierząt czy odpoczywając w altanie przy ognisku.

W mini ZOO pracownicy opiekują się zwierzętami, wykonują prace związane z prowadzeniem gospodarstwa oraz oprowadzają przybywających gości po terenie gospodarstwa. W naszym zwierzyńcu spotkać można zwierzęta, takie jak daniele, białe jelenie, alpaki, lamę, emu, krowy zebu, krowy szkockie, konie, kucyki, króliki i kury! Pracownicy mają ręce pełne pracy.

Świece ze 100% wosku pszczelego

W dziale pszczelarsim skupiamy się głównie na produkcji naturalnych świec z wosku pszczelego. Dokładamy wszelkich starań, aby każda świeca była unikatowa oraz starannie wykonana z sercem. Poza walorami estetycznymi i dekoracyjnymi, nasze świece naturalnie oczyszczają powietrze ze szkodliwych toksyn, a także mają działanie relaksujące i odprężające. Stawiamy na ekologiczne podejście i staramy się tworzyć nasze produkty z duchem "less waste".

Nasze świecie możecie znaleźć w zakładce "Sklep".

Sprzęt pszczelarski

Zajmujemy się między innymi produkcją ramek wielkopolskich do uli oraz uli poliuretanowych. Z zakupionych materiałów pracownicy zbijają ramki, wplatają w nie drut i pakują. Część ramek z pewnością zostanie wykorzystana na własny użytek, bo przecież pracownia pasieczna bez uli działać nie może. Wiosną pojawią się pierwsze ule, a w nich rodziny pszczele.

Istnieje możliwość zakupu wykonywanych przez nas ramek pszczelarskich oraz uli poliuretanowych.

Zainteresowanych zapraszamy do naszej zakładki "Sklep", gdzie możecie kupić ramki wielkopolskie lub do kontaktu mailowego pod adresem: zaz.ilios@o2.pl.